Villkor

 

Leveranstider

Normalt är våra leveranstider ca 4-8 veckor från beställningsdatum.
Om man har bestämt sig för vilka möbler man vill beställa men ännu inte bestämt sig för färg och tyg, kan man lägga in beställningen och komplettera med färg och tyg senare.

Pris

Vi har valt att inte ha med priser på vår hemsida då de varans pris varierar beroende på ytbehandling och utförande.
Ring eller maila så svarar vi gärna på frågor gällande priser.

Beställning och betalning

När ni lagt en order skickar vi en orderbekräftelse, efter att ni godkänt orderbekräftelsen så skickar vi en faktura på 10 % av orderbeloppet. Det går även att lägga handpenning direkt på plats hos oss.
Om möblerna ska skickas så kommer vi att skicka ut en faktura med slutbetalning ca 1-2 veckor innan leverans. Leveransen går från oss när fakturan är betald.
Om ni istället vill hämta möblerna hos oss i Siljansnäs så kan ni slutbetala när de hämtas, antingen med betalkort eller kontant i vår butik/utställning.

Frakt & Leverans

Som kund kan ni hämta möblerna hos oss i Siljansnäs när de är klara eller så kan vi ordna leverans via DHL. Inom närområdet kör vi även ut själva.
Leverans med DHL betyder leverans till dörr/tomtgräns, alltså inte inbärning.
Fraktkostnaden varierar beroende på bostadsort.

Tillverkning

Eftersom vi tillverkar våra möbler på plats i vår fabrik i Siljansnäs så finns det möjlighet att i viss mån anpassa sin möbel efter behov. Det kan vara allt från egna önskemål om färg eller tyg till måttbeställda bord.  Har ni något speciellt önskemål är ni alltid välkomna att höra er för med oss om det är möjligt att tillverka.
Kostnad tillkommer givetvis om möblerna skall anpassas då vi har mallar och inställningar för vårt standardsortiment.

Alla våra möbler tillverkas i massiv björk, såvida inte annan överenskommelse gjorts.

Färger & tyg

När det gäller färg och tyg erbjuder vi stor valfrihet för alla våra modeller. I bassortimentet finns det ca 10 standardkulörer, klarlack och naturell linolja. Mot ett pristillägg går det även att få valfri färgkulör (NCS).De färger vi jobbar med är vattenbaserade

Våra standardtyger finner du hos Berghems Väveri www.berghemsvaveri.se

Med hjälp av vår prislista kan ni se vad som ingår i standardsortimentet. Vi har även många kunder som önskar få sina stolar klädda i möbeltyger från Jobs Handtryck, Klässbols Linneväveri , Växbo Lin eller Designers Guild . Eller ett eget möbeltyg, för dig som vill göra dina stolar ännu mer unika.